Spoorterminal Antwerpen zet in op Nanhua LED


Met de levering en in bedrijfstelling van nieuwe Nanhua-Europe LED Floodlights heeft spoorterminal Combinant in Antwerpen de volgende stap gezet voor een beter milieu en het verhogen van veiligheid en efficiëntie.

Combinant (Combined Terminal Antwerp) is een ‘open access’ spoorterminal voor intermodaal transport gelegen in de Antwerpse haven. Combinant werd opgericht als een joint venture tussen BASF, Hupac en Hoyer. De Terminal beschikt over 5 treinsporen en 3 portaalkranen. Op de terminal zijn ongeveer 150.000 containerbehandelingen per jaar.

De bestaande conventionele HPS verlichting is door euro Hübner benelux b.v. vervangen door Nanhua-Europe LED verlichting. Deze keuze is gevallen nadat de LED verlichting over langere periode grondig getest is geweest door de gebruikers op deze terminal.

In overleg met Technisch Coördinator Tom Schiettecat en General Manager Ben Beirnaert werd besloten om eerst op één kraan de bestaande conventionele HPS verlichting te vervangen door de Nanhua-Europe LED verlichting. Na een intensieve testperiode onder allerlei omstandigheden, is gebleken dat de nieuwe LED verlichting inderdaad voldeed aan de gestelde verwachtingen en eisen. De andere 2 spoor-portaalkranen zullen binnenkort ook door euro Hübner benelux b.v. worden omgebouwd naar Nanhua-Europe LED floodlights.

euro Hübner benelux b.v. heeft ook hier aangetoond dat ze niet alleen een solide partner is voor de levering van Heavy Duty LED verlichting, maar ook voor de lichtplanning & -berekening, de economische berekening en de service op locatie perfect beheersen.

De behaalde resultaten voor Combinant zijn een forse besparing op het energieverbruik, een forse besparing op onderhoudskosten (verlenging van de levensduur), geen downtime meer door uitvallen van verlichting, een verbetering van de veiligheid door betere verlichting onder de kraan en een verbetering van de efficiëntie (verbeterde kleurweergave).

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!