euro HÜBNER benelux b.v. bestaat 25 jaar (deel 3)

Zoals in eerdere berichtgevingen al aangekondigd, schenken wij in het kader van ons 25-jarig jubileum aan drie stichtingen met alle drie een mooie missie. Op deze manier hopen we een steentje bij te kunnen dragen voor mensen die dat bijzonder goed kunnen gebruiken en hopen we tevens een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven.
Deze stichtingen zijn door ons eigen personeel aangedragen: CliniClowns, Stichting KiKa en Toon Hermans Huis Venlo.

Eind november was namens Stichting KiKa, dhr. Bart van de Ven bij ons om deze cheque in ontvangst te nemen, overhandigd door dhr. Berend de Jonge, euro HÜBNER benelux b.v.

Stichting Kinderen Kankervrij
KiKa is het enige goede doel in Nederland dat onderzoek doet naar álle vormen van kinderkanker. KiKa wil dat meer kinderen sneller genezen.

KiKa heeft als doel om de genezingskans van kinderen met kanker te verhogen naar 95%. Momenteel geneest 75% van de kinderen met kanker. Er is nog veel kostbaar onderzoek nodig om dit doel te bereiken.
KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting.

Kinderkanker is anders dan kanker bij volwassenen. Het is daarom belangrijk dat er apart wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar specifieke genetische eigenschappen van kinderkanker.
KiKa besteedt jouw donatie aan wetenschappelijk onderzoek in Nederland en ondersteuning van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Dit is het grootste onderzoeks- en zorgcentrum in Europa voor kinderen met kanker. Hierdoor kunnen de beste artsen, onderzoekers en andere specialisten samenwerken om ervoor te zorgen dat kinderen met kanker de beste behandeling krijgen.

Waar gaat het sponsorgeld naartoe?
* Onderzoek naar genezing van kinderkanker
* Verbetering van de kwaliteit van de behandeling
* Ondersteuning Prinses Máxima Centrum
* Vermindering van bijwerkingen na de behandeling
* Voorlichting over kinderkanker

Het motto van KiKa: ‘Groot worden door klein te blijven’.
Groot worden in wat ze doen en willen bereiken, maar klein blijven in kosten. Dankzij alle actievoerders, ambassadeurs, vrijwilligers en donateurs is dit mogelijk.
De ruim 200 geregistreerde vrijwilligers verspreid door heel Nederland zijn de drijvende kracht van KiKa. Creatieve en betrokken mensen die hun tijd, ervaring en contacten in willen zetten. Zo leveren zij hun bijdrage aan de genezing van kinderkanker. Zij zijn onbetaalbaar voor KiKa!

Wilt u meer weten over Stichting KiKa? Ga naar de website www.kika.nl