euro HÜBNER benelux b.v. bestaat 25 jaar (deel 2)

Zoals in eerdere berichtgevingen al aangekondigd, schenken wij in het kader van ons 25-jarig jubileum aan drie stichtingen met alle drie een mooie missie. Op deze manier hopen we een steentje bij te kunnen dragen voor mensen die dat bijzonder goed kunnen gebruiken en hopen we tevens een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven.
Deze stichtingen zijn door ons eigen personeel aangedragen: CliniClowns, Stichting KiKa en Toon Hermans Huis Venlo.

Eind november was Truus Peeters namens de CliniClowns bij ons op kantoor om deze cheque ter waarde van €1.615,46 in ontvangst te nemen, aangeboden door Berend de Jonge, euro HÜBNER benelux b.v.

CliniClowns

CliniClowns geven de wereld van zieke en gehandicapte kinderen een totaal andere kleur; een beetje verbeelding doet wonderen! De ClinClowns zijn betaalde professionals met een opleiding op het gebied van podiumkunsten en hebben ruime spelerservaring en een ontwikkeld clownspersonage.  Staat in het theater, circus of op straat de clown zelf in het middelpunt, voor een CliniClown staat degene met wie hij speelt centraal. Door verbeeldingskracht in te zetten, ontstaat een nieuwe werkelijkheid. Van dierentuin en piratenschip tot andere plek waar degene met wie de clown speelt zich veilig voelt en zelf de touwtjes in handen heeft.

Een clown is in staat om vaste patronen te doorbreken. Zo ontstaan verrassende situaties die de fantasie en creativiteit prikkelen. Zieke kinderen zijn gewoon weer even kind. Gehandicapte kinderen vergeten even hun beperking. En vanaf 2018 spelen de CliniClowns ook voor mensen met dementie, om weer écht contact te maken.

Maatwerk voor specialisten
Tijdens het spel zijn de clowns niet bezig met beperkingen en onmogelijkheden. Ze kijken naar wat er wél kan en waar iemand op dat moment behoefte aan heeft. Dat kan plezier zijn, maar ook andere emoties die opkomen. Denk aan verdriet, angst, pijn, het zich doodziek voelen, wantrouwen, woede. De clowns respecteren wat ze aangeboden krijgen en passen hun spel daarop aan. Dit werk is maatwerk.

Overal in Nederland, ook bij jou in de buurt!
Zo'n 67 clowns bezoeken ruim 100 ziekenhuizen en instellingen door heel Nederland. Ze ontmoeten de kinderen thuis, in zorginstellingen, kinderdagverblijven, behandelcentra en op scholen. Daarnaast spelen zij met de voorstelling 'Speel je mee?' voor zeer moeilijk lerende kinderen op allerlei scholen. En het Klein Zintuigen Orkest geeft een muzikale belevenis voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap.
Ook brengen zieke en gehandicapte kinderen met hun gezin wekelijks een bezoekje aan het CliniClowns College en tot slot kunnen kinderen waar ze ook zijn, thuis of onderweg, via webcam contact hebben met de clowns middels de speciale CliniClownsApp.
Jaarlijks hebben de CliniClowns zo’n 90.000 ontmoetingen met zieke en gehandicapte kinderen.

Alle activiteiten die aangeboden worden zijn gratis en komen tot stand dankzij de giften van donateurs.

Wilt u meer weten over de CliniClowns, kijkt u eens op hun website: https://www.cliniclowns.nl/