euro HÜBNER benelux b.v. bestaat 25 jaar (deel 1)

Wij bestaan 25 jaar, en deze mijlpaal willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom hebben wij gekozen om, naast een aantal feestelijke activiteiten, ook te schenken aan de volgende stichtingen: Stichting KIKA, CliniClowns en Toon Hermans Huis Venlo.

Door op deze manier invulling te geven aan deze vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen hopen we een steentje bij te kunnen dragen voor mensen die dat bijzonder goed kunnen gebruiken en hopen we tevens een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven.
Alle drie deze stichtingen hebben een prachtige missie en dat is dan ook de reden dat wij ervoor gekozen hebben om deze drie stichtingen ieder een bedrag van € 1.615,46 te schenken.

Eind oktober was namens Toon Hermans Huis Venlo, dhr. Ger Spee bij ons om deze cheque in ontvangst te nemen, aangeboden door Berend de Jonge, euro HÜBNER benelux b.v.  

Toon Hermans Huis Venlo
Het Toon Hermans Huis Venlo is er om mensen met kanker (of mensen die kanker hebben gehad), hun partners, kinderen, familie, vrienden en nabestaanden te helpen zo goed mogelijk te kunnen leven en omgaan met kanker.

Niet alleen, maar samen!
Maar liefst één op de drie Nederlanders krijgt kanker. De kans is groot dat u iemand kent die vecht tegen een vorm van kanker. Misschien hebt u iemand verloren aan kanker. Of wellicht hebt u de ziekte zelf.

Onzekerheid, angst, pijn, verdriet horen bij een ingrijpende ziekte als kanker. Niet alleen de patiënt kampt hiermee, ook familie, vrienden, kennissen en collega’s hebben zo hun emoties. Niet voor niets luidt onze slogan: Dit doen we samen. Want kanker heb je nooit alleen; ook uw naaste omgeving wordt geconfronteerd met de gevolgen van deze ziekte. En juist daarin schuilt een belangrijk lichtpunt: kanker is géén synoniem voor doodgaan. Hoe zwaar het ook kan zijn, de ziekte kan ook tot bezinning leiden, mensen bijeenbrengen en ze sterker maken.

De doelstelling van het Toon Hermans Huis Venlo is, in aanvulling op de medische zorg, bijdragen aan de verbetering en het behoud van kwaliteit van leven van mensen die met kanker te maken hebben, in de breedste zin van het woord.
Iedereen die met kanker te maken heeft is welkom!
De deur van het Toon Hermans Huis Venlo staat open voor iedereen die met kanker heeft te maken. Iedereen kan er tijdens werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur gratis, zonder afspraak en zonder verplichting binnenlopen voor onder meer: informatie over kanker, advies hoe ermee om te gaan, een gesprek met een psychosociaal hulpverlener, uiteenlopende activiteiten, lotgenotencontact, een kop koffie of gewoon een beetje rust.

Te midden van de hectiek die de diagnose kanker veroorzaakt, biedt het Toon Hermans Huis Venlo een veilige haven waar helemaal niets moet, maar waar wel van alles kan en mag.

Indien u behoefte heeft aan meer informatie m.b.t. het Toon Hermans Huis Venlo, kijkt u eens op de website: http://www.toonhermanshuisvenlo.nl/